De ce-as primi refugiati acasa la mine

In primul rand, ca sa discutam cu luciditate despre subiectul refugiatilor, ar trebui, cred eu, sa avem minime cunostinte despre definitia refugiatului, ceva inteligenta plus cultura, pentru a putea face diferenta dintre omul obisnuit, disperat, ramas fara casa, tara si viitor, ce fuge din calea razboiului si-a terorii, de mitul care pune semnul egal intre musulman si terorist!

Ca romanul e obisnuit sa-si dea cu parerea despre orice si oricum, fara minim de cunostinte in domeniu, ne-am obisnuit de mult. E suficient sa  navighezi putin pe Facebook si ti se scoala parul in cap de ce poti citi, referitor la acest subiect! Ce ma nedumereste pe mine si ma deranjeaza crunt, e punerea semnului egal intre acesti ”crestini” ce se lamenteaza in postari mai mult decat jenante ca ei nu-si doresc refugiati in casa sau in tara, ca se tem sa nu se trezeasca cu gatul taiat (sic!). S-avem pardon, dar nu prea vad cum te-ai mai putea trezi, daca ai gatul taiat, nu? 😉

In fine, sa trecem peste  si sa ajungem la miezul problemei: intoleranta si ignoranta!!! Amandoua la fel de grave! Din ce citesc eu, deduc prin simpla eliminare ca acesti oameni sunt la fel de crestini, pe cat de musulmani sunt cei din ISIS! Definitia crestinismului, recte, a crestinului, e simpla: cel ce-l urmeaza pe Cristos si respecta modelul Sau de viata, legea Sa si invaraturile Sale. Corect?

Hai sa vedem ce zice si DEX.ul:cCREȘTÍN, -Ă, creștini, -e, adj., s. m. și f. I. Adj. Care aparține creștinismului, privitor la creștinism. II. S. m. și f. 1. Adept al creștinismului. 2.(Pop.) Persoană, om, individ. – Lat. christianus.  CREȘTINÍSM s. n. Totalitatea formelor de credință în persoana și scrierile care conțin cuvintele și învățăturile lui Isus Hristos. – Creștin + suf. -ism (după fr. christianisme).

Si iata si ce spune Biblia:

  • ‘Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta’. Iată porunca dintâi.
  • Iar a doua este următoarea: ‘Să* iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.

Formula aceasta o gasim scrisa in mai multe capitole: In Levitic, cap 19 cu vers.28; in Matei, 22 cu 39; in Romani 13 cu 9; in Galateni 5 cu 14; in Iacov 2 cu 8!

Asadar si prin urmare, unde e dragostea crestina in atitudinea bolnavicioasa de ura si prejudecati impotriva miilor de refugiati? UNDE???  Hristos a invatat poporul sau si pe urmasi ca dragostea de Dumnezeu si semen e dincolo de orice temere, chiar cu pretul martiriului. Si-atunci, daca ne temem atat de mult de moarte, cum speram sa  avem parte de mantuire si viata vesnica? Din cate stiu eu, aceleasi principii ca si aici le propovaduieste si Biserica Ortodoxa, pentru ca Biblia e una singura, in toate denominiatiunile crestine! Repet: UNDE E CRESTINISMUL ACESTOR OAMENI?

Traim vremuri de libertate de expresie si credinta, dar aceasta libertate nu i-a invatat nimic pe unii, in afara de datul din taste fara conectarea la creier. Sau la bunul simt. Avem google la dispozitie, la un click distanta, dar ei nu-l folosesc, e mai usor sa se aplece cu ura asupra tastelor si sa infiereze pe cei ce nu ne pot riposta, din caldura casei lor, la adapostul anonimatului unui cont de facebook, in numele unui Hristos ce nu-L cunosc si pe care El nu-i cunoaste!!

Crestina fiind, una practicanta, nu declarativa doar, pe Facebook, ma dezic total de acesti impostori, fata de care simt doar mila, mila pentru micimea lor sufleteasca, pentru ignoranta in care traiesc si-si duc existenta banala, mila pentru copiii lor ce vor creste incorsetati in prejudecati, ura si blesteme, cu povarara unui dumnezeu al terorii si pedepselor, unul nascut doar din micimea mintii si sufletului parintilor lor, caci adevaratul Dumnezeu, cel al crestinilor adevarati e unul milostiv, iubitor, ingaduitor, unul ce iarta si nu pedepseste, unul ce ne invita sa ne iubim si sa ne ingaduim unii pe altii, pana la moarte!!

Si in numele acestu Dumnezeu, imi pun la dispozitie casa, masa si sufletul, semenilor mei aflati in nevoie, fara sa ma ingrijoreze ziua de maine si fara sa-i judec pentru credinta lor, sau modul lor de trai. Ce ziua de maine si de judecata se ocupa Dumnezeu, nu eu!!

Ura naste ura, intoleranta, intoleranta si a.m.d… un cerc vicios in care eu refuz sa ma prind!  Eu aleg sa-i primesc in casa mea. De ce?

Pentru ca sunt CRESTINA!!

61474391

Reclame

Un gând despre &8222;De ce-as primi refugiati acasa la mine&8221;

Your two pennie's

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s