Despre mine

A, deci aici e locul unde ma pot lauda, nu? Pai… ce sa spun? Ca-s frumoasa si desteapta (sic), nu-i meritul meu, ca-s apriga la manie si cu ”gura mare”, nu prea-mi vine sa ma laud, ca-s devreme acasa nu intereseaza pe nimeni. Poate doar pe Rhett, superbul meu Husky Siberian, in varsta de 3 ani. Dar hai, fie, o sa ridic putin valul misterului. Deci… m-am nascut acum aproape 40 de ani si in principal, cam tot ce-am facut de-atunci incoace, a fost sa visez. De preferinta, cu ochii deschisi. Am visat ca voi fi doctor intr-o zi, dar, desi aveam si talent si ”chemare”, n-a fost sa fie. Asa ca am devenit fotomodel! Unul atipic, bineinteles. De ce?  Din comoditate, curiozitate, ambitie si… nevoie!! Nu mi-am dorit musai o cariera, dar asta a iesit. Din fericire, nu in Romania, altfel as fi ajuns, probabil, pe hapillica lui Maruta povestindu-mi amorurile neintelese, pentru ca in draga mea tara natala, a fi fotomodel e echivalentul asistentelor lui Capatos. Chiar si numai gandul asta si e suficient sa ma pasca depresia… din fericire, nu ma intereseaza celebritatea. Nici succesul si nici banii.  V-am zis ca-s atipica :D.

Apoi, am cochetat cu scrisul. De obicei, intre doua iubiri trecatoare in asteptarea celui ursit mie ( nu de alta, dar si muschiul ala trebuie exersat, nu? 😉 ). Mi-a placut ce-a iesit. Le-a placut si altora, asa ca am scris pe ici pe colo, Mai mult pe colo, asa ca, am infiintat blogul asta sa fie si ”pe-aici”. Unul al meu! Si iacata-l…. de va place, cititi-l, de nu va place, treceti mai departe. Eu va multumesc pentru curiozitatea si rabdarea de-a fi aici, acum, cu mine.

Mi-ar placea sa demolez un mit: cel al fotomodelului usuratic si prost bata! Cel creat de mass-media romaneasca, asociind facil si injurios titulatura asta unor pitzipoance fara nicio legatura cu modellingul in sine. Sa fii model inseamna munca, daruire, talent si vointa. Una de fier, pentru a putea lupta cu propriile prejudecati, apoi cu cele ale lumii. A fi model, nu-nseamna a fi curva. Sau proasta. Sau… Nici a avea legendarele dimensiuni 90-60-90. A fi model inseamna orice altceva decat ce spune folclorul. Nu-i nevoie nici macar sa fii frumoasa, in sensul clasic, atata timp cat esti prietena cu aparatul de fotografiat. Orice femeie e frumoasa, daca e privita din unghiul potrivit. Orice femeie are ceva frumos in ea, usor de detectat prin obiectivul aparatului de ochiul profesionist sau nu, al celui ce-l manuieste.  In definitiv, frumusetea e in ochiul privitorului, nu e un concept absolut!

Sa te dezbraci de haine si inhibitii in fata obiectivului, nu inseamna usuratate sau lipsa de valori morale, inseamna curaj, asumare si acceptare. Acceptarea propriului eu, curajul de a infrunta prejudecati si a trai liber. Nuditatea ca si concept, e arta, nu rusine, e incantare, nu tabu, iar fotomodelul e cel ca da viata conceptului, ideii, nu se expune la modul trivial si obscen unui public sarac mintal si sufleteste, sufocat de chingile prejudecatilor in care-a fost crescut si in care se complace. Eu sunt fotomodel, dar sunt si femeie. Modelul il vezi in fotografii, femeia o vei descoperi citind. Nu confunda conceptele, nu te grabi la concluzii si nu incerca sa ma judeci, crezand ca ma cunosti. Orice iti e permis, dar nu asta!

O singura rugaminte am: descaltati-va la intrare. Aici e afisat sufletul meu si nu l-as vrea murdar de noroi.

Multumesc!

9 gânduri despre &8222;Despre mine&8221;

Your two pennie's